ניתוח שאיבת שומן

ניתוח שאיבת שומן היא הליך רפואי שמטרתו עיצוב הגוף וצמצום היקפים על ידי הסרת שומן עודף מאזורים נבחרים בגוף.
לא ניתן לשאוב שומן מכל אזור רצוי, אלא ממוקדים המתאימים לשאיבה: בטן, מותניים, ישבנים, ירכיים, ברכיים, הזרועות, סנטר, הלחיים וצוואר.

מטרת ניתוח שאיבת שומן

שאיבת שומן–לא כתחליף לדיאטה
פיזור השומן נקבע על ידי 2 גורמים: תורשה ותזונה.

התורשה קובעת את מיקומם ומספרם של תאי שומן, אשר הנם קבועים ולא משתנים לאחר גיל ההתבגרות. תזונה יכולה להעלות או להפחית את כמות השומן בכל תא אך לא תוכל להשפיע על מספר התאים או על מיקומם. לדוגמא, אם ירשת מספר רב של תאי שומן באזור הירכיים ומספר קטן של תאי שומן באזור החזה, יהיה לך יותר שומן בירכיים מאשר בחזה וניסיונות להפחתת המשקל יותירו אותך עם פלג גוף עליון רזה אך הירכיים יישארו מלאות. שאיבת שומן אינה תחליף לדיאטה או פעילות ספורטיבית שוטפת, תפקידה להסיר שומן אשר לא ניתן להסרה בשיטות הרגילות להרזיה. שאיבת שומן לא תרפא צלוליט, היא תסיר שומן ותפחית היקפים. אצל חלק מהאנשים ישנם שרירים רפויים ועור רפוי- במקרים אלה נדרשת מתיחת בטן או מתיחת ירכיים על מנת לזכות בשיפור קבוע. המראה שלך לאחר שאיבת השומן יושפע ממצבך הבריאותי, המצב הכללי של עורך, גיל, משקל, השפעות הורמונליות וגורמים אחרים.
מה ההבדל בין שאיבת שומן למתיחת בטן?

מהלך הניתוח

לפני תחילת הניתוח משרטטים על גוף המועמדת לניתוח את גבולות השאיבה.

בטכניקת השאיבה נעשה חתך של 2 מ”מ בצמוד לאזור שממנו מורחק השומן. מחט חלולה מוחדרת אל האזור,המחט מחוברת למכשיר וואקום שקוף המאפשר למנתח לעקוב אחר הכמות הנשאבת במהלך הניתוח. השומן נשאב החוצה דרך המחט ע”י פעולת הוואקום. כמות השומן הנהוגה לשאיבה אינה עולה על 2-3 ליטרים.
כאשר מטפלים רק באזור אחד או שניים קטנים, השאיבה מתבצעת תחת הרדמה מקומית. כאשר מטפלים במספר רב של אזורים ו/או אזורים גדולים, מתבצעת הרדמה כללית ע”י רופא מרדים.

תהליך ההחלמה

לרוב אין תחבושות לאחר הניתוח, אך תיתכן חבישה מקומית של אזור כניסת צינורית הוואקום.

מיד בתום הניתוח ילבישו לך חגורת תמיכה או מכנסי לחץ בהתאם לאזור השאיבה. יש ללבוש את חגורת העזר או המכנסיים במשך כשלושה שבועות. ניתן להסיר אותם בשביל להתקלח, לאחר 24 שעות מתום הניתוח. במידה ונעשית שאיבה מאזור הרגל התחתונה ו/או הקרסול, יהיה עליך ללבוש גרב תומכת למשך 6 שבועות מיום הניתוח. בשבוע הראשון לאחר שאיבת השומן, האזורים המטופלים יהיו נפוחים ולא תיראה ירידה בהיקפים. הנפיחות תרד בהדרגה על פני מספר שבועות, ואת התוצאות הסופיות ניתן יהיה לראות רק 3 חודשים לאחר הניתוח. ניתן לחזור לעבודה שבוע מיום הניתוח, ולפעילות גופנית ניתן לחזור לאחר 3 שבועות. במידה ושאיבת השומן מלווה במתיחת עור, תהליך ההחלמה יהיה ארוך יותר. אצל מרבית המטופלים, הצלקות תהיינה אדומות או כהות במשך 6 חודשים ויטשטשו עד שנה מיום הניתוח. סיבוכים משמעותיים הנם דבר נדיר בניתוחים מסוג זה. אצל כל המטופלים ישנם שטפי דם שנמשכים בין 3 ל-6 שבועות ולפעמים אף יותר. יש לצפות גם לאובדן תחושה או תחושה ממועטת באזורים שטופלו. כמו בכל ניתוח, ניתן לצפות לדימום, זיהום וסיבוכים נוספים. ייתכן ויופיעו אי סדירויות בעור באזורים שטופלו לאחר הניתוח. דבר זה הינו זמני לרוב, אך לפעמים נשאר קבוע.

סיכונים אפשריים

שאיבת שומן היא הליך מבוקש מאוד – בארה”ב למשל זהו הניתוח הפלסטי השני במידת הפופולריות שלו.

גם במדינות אחרות בעולם וגם ישראל, ישנו ביקוש רב להצרת היקפים וחיטוב הגוף באמצעות שאיבה של שומן מאזור ספציפי. אחת הסיבות לכך שמדובר בפרוצדורה פופולרית, למרות שהיא מחייבת התערבות כירורגית, היא אחוזי ההצלחה המרשימים של ההליך. הליך זה מבוצע ע”י כירורגי פלסטי מנוסה ומיומן. יחד עם זאת, חשוב לזכור שכמו בכל ניתוח, גם שאיבת השומן יוצרת סיכונים אפשריים מסוימים וכדאי שכל מי ששוקל לעבור את הניתוח יהיה מודע אליהם.
הסיכונים הם:

ירידה ברמת ההמוגלובין- סיכון אפשרי אחד במסגרת שאיבת שומן, ובמיוחד אם היא נרחבת יתר על המידה, הוא ירידה של ממש ברמת ההמוגלובין בדם. רופא מיומן כמובן יקפיד לבצע שאיבה בהיקף כזה שלא יפגע ברמת ההמוגלובין, שבין השאר מעביר חמצן לכל איברי הגוף ומאפשר פעילות תקינה של השרירים.
פגיעה במאזן הנוזלים בגוף- שאיבה של שומן מוציאה מהגוף גם נוזלים, וככל שנשאב יותר שומן כך נשאבת גם כמות גדולה יותר של מים. גם סיכון זה ניתן לצמצם משמעותית, אם מקפידים על שאיבה בהיקף סביר של שומן.
תסחיף שומני לריאות- במקרים נדירים עלולה חתיכה של שומן להתנתק מהמקום בו היא נמצאת, לחדור אל וריד שהשאיבה פצעה– ולנוע אל עבר הריאות. במקרים אלה, חתיכת השומן עלולה לחסום כלי דם בריאות ובעצם לגרום לאוטם בריאה שמחייב טיפול נמרץ מיידי. ככל שהשאיבה היא בהיקף נרחב יותר, כך גדלה רמת הסיכון להיווצרות תסחיף שומני לריאות.
אובדן תחושה- אובדן מסוים של התחושה באזור שממנו נשאב השומן הוא תופעת לוואי טבעית, וברוב המקרים היא חולפת מעצמה תוך כשבוע. יחד עם זאת ישנם מקרים שבהם האדם סובל מאובדן התחושה, או לחילופין דווקא מרגישות יתר, לפרק זמן ארוך יותר.
הסיכונים הקשורים להרדמה- כשעוברים שאיבת שומן סיכונים אפשריים אחרים נובעים מהעובדה שהניתוח מתבצע בהרדמה. בין הסיכונים הקשורים להרדמה: ירידה דרסטית בלחץ הדם, דופק מואט וחסימה של נתיב אוויר. כמו כן עלול להיגרם נזק למיתרי הקול או לשיניים (בשל החדרת הצינורות אל קנה הנשימה). בהתאם חשוב לבחור את הרופא המנתח לא רק על סמך רמתו המקצועית, אלא גם לפי איכות הצוות שעובד איתו ובפרט הרופא המרדים ורמת חדר הניתוח שבו תתבצע השאיבה.
הניתוח עבר בשלום אבל המנותח אינו שבע רצון- בנוסף לסיבוכים פיזיים, שכאמור מתרחשים רק לעתים נדירות ובחירתו של מנתח פלסטי מיומן מצמצמת משמעותית את הסיכון כי אכן יתרחשו, עלול להיווצר מצב שבו הניתוח עצמו עבר בהצלחה והמנותח לא סובל משום בעיה פיזית – אבל תוצאות הניתוח גרמו לו להתאכזב. סיבות אפשריות לאכזבה: מראה לא “מספיק” חטוב, הופעת שקעים בעור באזור המטופל, חוסר סימטריה ועוד.
בהקשר זה, יש לציין 2 דברים: ראשית, נדרשת סבלנות עד שתוצאות הניתוח באות לידי ביטוי מלא; ושנית, כירורג פלסטי איכותי הוא גם איש מקצוע בעל יושרה מלאה שמבהיר מראש למטופלים שלו מה אפשר להשיג בניתוח ומה לא.

image

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ