ניתוח שתל סנטר

מטרת ניתוח שתל סנטר

המועמד/ת המתאימים לניתוח סנטר הם בעלי מבנה מולד נסוג או ’חלש’, חסר בסנטר לאחר תאונה או טראומה, או כחלק ממתיחת פנים במקרה של עודף עור באזור קו הלסת.

שתל הסנטר עשוי מסיליקון מוצק / מוקשה (בניגוד לסיליקון נוזלי המשמש למילוי שפתיים או סיליקון ג’ל המשמש להגדלות חזה). חומר זה שומר על צורתו המקורית ואינו מתפזר ברקמות הגוף. קיימים בשוק שתלים מוכנים מראש, אך שיטת ד”ר קליין היא לפסל ולעצב את שתל הסיליקון כך שיתאים בדיוק לנתונים שלך. היתרון בשיטת העיצוב של המנתח היא יכולת התאמה אינדיבידואלית למבנה הפנים בניגוד להתאמה של שתלים בגדלים מוכנים מראש.

מהלך הניתוח

את השתל המעוצב מחדירים לגוף באמצעות ניתוח. השתל ממוקם בתוך חלל מדויק באזור הסנטר.

ישנן שתי שיטות ניתוחיות להחדרת השתל לחלל:
1. באמצעות חתך דרך הפה.
2. חתך חיצוני דק בבסיס הסנטר בתוך כפל עור.
קיימת אופציה שלישית לא ניתוחית, של הזרקת חומר מילוי- חומצה היאלרונית, לאזור הסנטר. שיטה זו פחות מומלצת היות וחומר ההזרקה זמני. ד”ר קליין עובד בשיטת החדרת שתל הסיליקון דרך חתך בחלל הפה, למרות ששתי השיטות מקובלות. בשיטה זו אין צלקת חיצונית.

סיכונים וסיבוכים אפשריים

כבכל ניתוח, להחדרת שתל סיליקון לסנטר ישנן תופעות לוואי וסיכונים. התופעות הנורמליות לאחר ניתוח הן נפיחות באזור הסנטר והלסתות, כאבים, שטפי דם וחוסר תחושה באזור.

תופעות אלה זמניות וחולפות מספר ימים עד שבועות מיום הניתוח. ישנם סיבוכים שעלולים להתפתח לאחר הניתוח: זיהום, דימום, אובדן תחושה באזור המנותח, סיכוי נדיר לדחיית השתל או לתזוזה שלו. הסיכונים הללו נדירים אך דווח על מקרים כאלה. במידה של סיבוך ישנן דרכי טיפול מגוונות ויעילות להחלמה מלאה.

תהליך ההחלמה

תהליך ההחלמה בניתוח החדרת שתל סיליקון לסנטר הוא בעיקרו ירידת הנפיחות ושטפי הדם מאזור הניתוח. הנפיחות בדרך כלל פוחתת לאחר השבוע הראשון, אך תחושה מלאה באזור הניתוח והחתך הניתוחי עשויה לחזור לאחר מספר חודשים עד שנה מיום הניתוח.

בשבוע הראשון ישנן הוראות העוזרות לאזור להחלים ומגינות עליו מפני סיכונים עתידיים:
יש לשטוף את חלל הפה עם מי פה. אזור הניתוח רגיש לצחצוח עם מברשת שיניים לכן יש להשתמש במי פה לצורך חיטוי וניקיון הפה. התפרים בניתוח זה הינם תפרים נמסים, לכן אין צורך בהוצאת תפרים. בשבוע הראשון לאחר הניתוח, אין “לשחק” או לגעת עם הלשון באזור התפרים בפה. כמו כן, אין לגעת עם האצבעות באזור התפרים. פעולות אלה עלולות לזהם את אזור הניתוח. בנוסף תיתכן הרגשת מתח באזור הסנטר. תהליך החלמה זה טבעי ונורמאלי לחלוטין. בשבוע הראשון מומלץ לאכול אוכל רך (יוגורט, פירה, מרק) ופושר. אין לשתות ולאכול מאכלים חמים מדי.

image

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ