שאיבת שומן- לא במקום ירידה במשקל!
שאיבת שומן הינה ניתוח פלסטי שמיועד לחיטוב הגוף ולא לירידה במשקל. למעשה, אחד התנאים הבסיסיים למעבר ההליך הכירורגי הוא משקל תקין, או עודף משקל קל לכל היותר.
חלק בלתי מבוטל מהנשים והגברים שעוברים את השאיבה של השומן הם מי שהורידו ממשקלם קילוגרמים רבים, אולם גם שמירה על דיאטה מאוזנת והקפדה על ביצוע פעילות גופנית בתדירות גבוהה לא מצליחים להעלים מצבור שומן נקודתי – ועל כן הם פונים לעזרת הכירורגיה הפלסטית.
תנאי נוסף לביצוע שאיבת שומן הוא רקמות עור במצב טוב, ובפרט גמישות, כך שהן יוכלו להתכווץ לאחר שנשאב השומן המיותר ולא תיווצר התופעה של עור רפוי ומידלדל. בהתאם רוב המנותחים הם צעירים יחסית, עד גיל 40-45, אם כי באופן טבעי ישנן גם נשים מבוגרות יותר שיכולות לעבור את הניתוח בהצלחה וליהנות מהיקפים צרים יותר וגוף חטוב ומרשים (וכמובן גם גברים, שהרי במאה ה-21 כולם רוצים להציג חזות מושכת ולשמר דימוי עצמי גבוה).
פרמטר שלישי לבחינת ההתאמה למעבר שאיבת השומן הוא בריאות כללית תקינה. מחלות רקע, ובפרט כאלה כרוניות, מעמידות בספק את יכולתו של הגוף להתאושש בעקבות הליך כירורגי משמעותי ועלולות אף לסכן את המנותחים.
בסך הכל המועמדים האידיאליים שמתאימים לשאיבת שומן הם גברים ונשים יחסית צעירים, במשקל תקין או סביר, בעלי עור באיכות נאותה ואלסטיות טובה, ללא בעיות בריאותיות חמורות – ועם שומן שהצטבר באזור מסוים ופוגם במראה החיצוני.
באילו אזורים ניתן לבצע שאיבת שומן?
שאיבת שומן אפשרית במגוון רחב של אזורים בגוף.
בפרט נהוג לשאוב שומן מיותר מהירכיים, מהבטן ומהמותניים, אבל גם שאיבת שומן בברכיים, שאיבת שומן בגב ושאיבת שומן מהחזה אפשריות וכירורג פלסטי מיומן כבר צבר ניסיון בביצוען. אזור נוסף שעלול להצטבר בו שומן מתסכל הוא הישבן – אבל במקרים אלה חשוב מאוד לשקול היטב את ביצוע הניתוח, שכן התוצאה עלולה להיות צניחה של האיבר ועל כן מראה מבוגר.
האם כדאי לעבור ניתוח שאיבה לפני היריון?
הריון משפיע במידה ניכרת על גוף האישה, ועשוי גם להוביל להצטברויות של שומנים במקומות שונים – כולל כאלה שלא ייעלמו לאחר הלידה.
זאת, גם אם האם הטרייה תחזור למשקל שאפיין אותה בטרם הכניסה להריון והגוף שלה יחזור באופן כללי לקדמותו.
יחד עם זאת, מעבר ניתוח לשאיבת שומן, בכל אזור שהוא, לא מהווה סכנה מבחינת היכולת להיכנס להריון, לעבור הריון תקין וכן לידה ללא סיבוכים, וכמו כן הוא אינו פוגע ביכולת ההנקה – כך שאין מניעה לעבור שאיבת שומן גם בטרם הושלם פרק ההריונות והלידות (אם כי צריך לקחת בחשבון שהריון נוסף עלול לפגום במידת מה בתוצאות).
ציפיות ריאליות
דגש מהותי נוסף לקראת ניתוח שאיבה של שומן הוא ציפיות ריאליות.
באופן כללי ניתוח פלסטי מחייב התבוננות מושכלת במציאות והבנה שלא כל שינוי ניתן ליצור באמצעות הליכים כירורגיים, גם אם הרפואה האסתטית השתכללה פלאים בשנים האחרונות, וגם כשמדובר על שאיבת שומן התוצאות מרשימות, הגוף זוכה למראה חטוב ומעוצב היטב – אבל למשל אישה בת 45 לא יכולה להיראות כמו בחורה בת 20.
בהתאם מקדיש כירורג פלסטי בעל יושרה וניסיון תשומת לב גם להבטחת ציפיות ריאליות ולהבהרה מדויקת של מה אפשר להשיג באמצעות שאיבה, ומה אינו אפשרי.
החלמה בעקבות ניתוח שאיבת שומן
על-מנת לענות לעצמכם בכנות האם שאיבת שומן מתאימה לכם, עליכם לקחת בחשבון גם את תקופת ההחלמה הנדרשת בעקבות הניתוח, ואת היכולת שלכם לעמוד בהליך כירורגי.
ההליך הכירורגי הזה אמנם לא נחשב מורכב במיוחד, אבל גם כך כרוך ברמה מסוימת של כאב ובתופעות לוואי (שטפי דם תת עוריים, נפיחות, שינויים בתחושה באזור שממנו נשאב השומן והפרשות דמיות מהחתכים).
ההחלמה נמשכת כשבוע עד 10 ימים, ולאחר מכן נדרשת סבלנות – כ-3 חודשים ממועד השאיבה היא תבוא לידי ביטוי ואתם תוכלו ליהנות מהמראה החדש והמרשים יותר.