ניתוחים פלסטיים לאחר לידה

מתיחת פנים הינה ניתוח שמחולל שינוי משמעותי באיבר הבולט ביותר בגוף שלנו, ואשר השפעתו על המראה החיצוני ועל הדימוי העצמי היא הגבוהה ביותר. יחד עם זאת, כדאי לדעת שגם ניתוח מקיף זה לא יכול לתקן את כל הבעיות האסתטיות בפנים, ועל כן בחלק מהמקרים מומלץ לעבור לצד המתיחה טיפולים משלימים שונים.

רוב הנשים רוצות להיראות במיטבן כל הזמן, אבל אחרי לידה מתעצם הרצון הטבעי והמובן הזה. גם הסיבה לכך טבעית ומובנת: ראשית, כל הריון גורם לשינויים רבים בגוף ולא כולם מתקבלים בברכה על-ידי האם הטרייה. שנית, על-מנת לגדל את התינוק בראשית חייו נדרשים משאבים רבים והמון אנרגיות, ונשים רבות מרגישות שהן נאלצות לבטל את עצמן במובן מסוים לטובת הרך הנולד, וכדי “לפצות” את עצמן מבקשות שינוי משמעותי של המראה החיצוני – כולל באמצעות ניתוח פלסטי.

האופציות העיקריות של ניתוח פלסטי לאחר לידה הן הרמת חזה, הגדלת חזה, מתיחת בטן ושאיבת שומן, וניתן גם לעבור טיפול פיסול פנים ללא הליך כירורגי. יחד עם זאת חשוב לזכור שלידה היא גם חוויה טראומטית במידה מסוימת לגוף ועל כן הוא זקוק להתאוששות לפני שיעבור עוד טלטלה משמעותית בדמות ניתוח, ושבחלק מהמקרים הריון נוסף עלול להוריד לטמיון את הישגי הניתוח הפלסטי – כך שבכל מקרה מומלץ להגיע אל מנתח פלסטי בעל יושרה ולהתייעץ איתו לגבי הטיימינג האידיאלי של ההליך הרצוי מבחינתך.

הגדלת חזה ו/או הרמת חזה

לידה, ובפרט אם בעקבותיה ישנה גם תקופה של הנקה, עלולה להוביל לצניחה של החזה וכן להתרוקנות של החזה בהתאם. נשים רבות לאחר לידות חושקות בניתוח פלסטי המחזיר לאיבר זה את זקיפות הקומה ואת הנפח שאפיינו אותו בעבר – והפתרון הוא הרמת חזה, הגדלת חזה או הליך שמשלב את שתי הפעולות בניתוח אחד.

הבחירה היא באופן טבעי בהתאם למאפיינים הספציפיים של כל אישה. מבחינת הטיימינג של הגדלת או הרמת חזה, אי אפשר לעבור את הניתוח כל עוד את מניקה. במקרים שבהם האם מוותרת על הנקה (למרות ההמלצות החד-משמעיות כן להניק, שכן בחירה זו מספקת יתרונות רבים הן לאם והן לתינוק), ניתן לבצע את ההגדלה ו/או ההרמה כחצי שנה לאחר מועד הלידה.

דגש אחר מבחינת התזמון הוא הריונות נוספים, אם מתוכננים כאלה. באופן עקרוני מומלץ לנשים שטרם השלימו את פרק ההריונות והלידות בחייהן להמתין עם הרמת החזה והגדלת החזה עד להקמת המשפחה הרצויה מבחינתן – וזאת מכיוון שגם הגדלת חזה וגם הרמת חזה עלולות לפגוע בתוצאות ניתוחים אלה, וחבל. בנוסף לנשים שבוחרות להניק מומלץ לא לעבור הרמת חזה עד להשלמת המשפחה, שכן ניתוח זה עלול (אמנם במקרים מועטים יחסית, ובכל זאת) לפגום בצינורות החלב ולמנוע את אפשרות ההנקה. מצד שני, אם ישנה אישה שמתכננת הריון נוסף רק כעבור 3-4 שנים ובינתיים סובלת ממצוקה רגשית משמעותית עקב מצבו של החזה, אפשר לשקול את הגדלתו ו/או הרמתו.

מתיחת בטן

השפעה בלתי רצויה נוספת של לידה עלולה להיות בטן רפויה ולא אסתטית, והפתרון האופטימלי להענקת מראה מושך יותר לאיבר זה הוא מתיחת בטן.

בדומה להרמת והגדלת חזה, גם מתיחת בטן כדאי לעבור רק אם לא מתוכננות יותר לידות, או לכל הפחות לא צפויה כניסה להריון בטווח של 3-4 שנים. מבחינת ההמתנה לאחר הלידה הנוכחית, נדרש פרק זמן של כשנה עד שאפשר יהיה למתוח את הבטן באמצעות הליך כירורגי.

עוד כדאי לדעת שהרפואה האסתטית השתכללה מאוד בשנים האחרונות, ובהקשר של מתיחות בטן ניתן לבחור בין מתיחה מלאה לבין מיני מתיחה, ובכל מקרה ההליך הכירורגי מותאם ספציפית למצב העור והשרירים באזור הבטן ולרצונה של האישה. באופן כללי מתיחת בטן לאחר לידה כוללת הסרת רקמות עור מיותרות, שאיבת שומן עודף, הידוק שרירי הבטן, עיצוב של דפנות הבטן ובחלק מהמקרים גם הזזה של הטבור למקום שמתאים יותר למבנה החדש של הבטן.

שאיבת שומן

כשלידה משאירה באזור מסוים בגוף מצבור שומן שלא נעלם גם אחרי שהאישה חוזרת פחות או יותר למשקל שאפיין אותה לפני ההיריון, ונשאר באותו אזור גם אחרי פעילות ספורטיבית נמרצת שמתבצעת בהתמדה, פתרון אפשרי הוא שאיבת שומן.

ניתן לבצע שאיבת שומן בבטן, שאיבת שומן בירכיים, בישבן, בזרועות ובעוד מקומות. חשוב להדגיש כי ניתוח זה אינו מוביל לירידה במשקל ואינו תחליף לדיאטה, אלא אמצעי משלים אפקטיבי מאוד להענקת מראה חטוב ומושך יותר. כמות השומן הנשאבת במסגרת ההליך הכירורגי היא 2-3 ליטר, וניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית או מלאה (בהתאם להיקף השאיבה).

כמו ניתוחים פלסטיים אחרים אחרי לידה, נדרשת המתנה של מספר חודשים ובכל מקרה כדאי קודם להוריד את הקילוגרמים העודפים שהצטברו במהלך הריון ולנסות להצר את ההיקפים ללא ניתוח. ניתן לבצע שאיבת שומן גם אם מתוכננים הריונות נוספים.

 מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

 ניתוח מתיחת פנים

למי מתאימה שאיבת שומן?

מידע כללי אודות בוטוקס

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ