ניתוח אוזניים אצל ילדים ונוער

האיבר המנותח ביותר במסגרת הרפואה האסתטית הוא החזה הנשי, גם לנוכח ההשפעה המשמעותית שלו על הדימוי העצמי של כמעט כל אישה וגם בזכות ההצלחות המרשימות של הניתוחים השונים, הקטנת חזה, הגדלת חזה והרמת חזה (שלעתים משולבת בו גם הקטנה או הגדלה). המפתח העיקרי להצלחת ההליכים הכירורגיים הנ”ל הוא תכנון מוקפד, ובפרט בחירה גודל וצורת השד האופטימליים.

ניתוח אוזניים

במרבית המקרים ההמלצה של המנתחים הפלסטיים למטופלות ומטופלים צעירים היא להמתין עם הניתוח הפלסטי.

גם כשמדובר למשל על ניתוח אף או הגדלת חזה, שני הליכים כירורגיים שזוכים לפופולריות בלתי מבוטלת כבר בתיכון, מנתח פלסטי בעל יושרה בדרך כלל יבחן בקפידה את הרצון לשנות את הגוף ויוודא שאכן הניתוח המבוקש יוביל לשיפור של ממש בחיים. אבל ישנו גם ניתוח פלסטי שאותו דווקא מומלץ לעבור בגיל צעיר, ואפילו מאוד – כבר בגיל 5-6: הצמדת אוזניים. ניתוח הצמדת אוזניים מספק מענה אפקטיבי מאוד לבעיה אסתטית שהינה שכיחה יותר מכפי שנהוג לחשוב: זווית רחבה מדי בין האוזן לראש. אם אצל מרבית בני האדם הזווית שבין האפרכסת לבין הקרקפת היא 30 מעלות, הרי שאצל אלו שסובלים מאוזניים בולטות יתר על המידה הזווית תהיה רחבה יותר ועשויה אף להגיע ל-90 מעלות.

מאיזה גיל ניתן לעבור ניתוח הצמדת אוזניים?

כבר לאחר הלידה, האפרכסת של האוזן מעוצבת לחלוטין. מבחינת הממדים, בסביבות גיל שלוש האפרכסת כבר משלימה 85% מהגדילה שלה, ועד לגיל חמש או שש היא כבר מגיעה לגודלה המקסימלי.

בהתאם ניתן לעבור ניתוח הצמדת אוזניים בשלב מוקדם מאוד בחיים – בסביבות גיל 5-6. למעשה, מבחינות רבות, מוטב לעבור ניתוח זה בגיל צעיר. בפרט חוסכת הצמדת האוזניים לילד עוד לפני שהוא מגיע אפילו לבית ספר התמודדות עם לעג ועלבונות, שלמרבה הצער מהווים חלק בלתי נפרד מחייהם של רבים מבעלי האוזניים הבולטות. בדרך כלל מי שלא מצמיד את האוזניים באמצעות ניתוח ינסה לטשטש את היותן רחוקות מהראש באמצעות השיער – לאחר שעוברים ניתוח אוזניים ניתן לבחור כל תסרוקת שרוצים מבלי שתידרש הסוואת האוזניים.

האם הצמדת אוזניים כרוכה בכאב?

כמו כל הליך כירורגי, גם הצמדת אוזניים כרוכה במידה מסוימת של כאב.

כשמדובר על ניתוח אוזניים אצל ילדים ונוער, אוכלוסייה רגישה מטבעה, חשוב מאוד לקחת זאת בחשבון – אם כי בסופו של דבר ההמלצה במרבית המקרים של אוזניים רחוקות מהראש תהיה כן להצמיד אותן, ולא לתת לכאב למנוע מהילד/ה או הנער/ה ליהנות מיתרונות הניתוח.

מה כוללת ההכנה לקראת הניתוח?

לקראת ניתוח אוזניים, כמו לקראת כל הליך כירורגי, ההכנה כוללת בדיקות רפואיות חיוניות ועוד יותר מכך בדיקה מעמיקה של המנתח הפלסטי ביחס לציפיות של המטופל או המטופלת.

כשמדובר על ילד, ילדה, נער או נערה, נדרשת רגישות מיוחדת, שכן גם ההורים באופן טבעי בתמונה. המנתח הפלסטי המנוסה מבית המרכז הרפואי ד”ר דב קליין יקשיב בתשומת לב רבה הן לילד או לילדה והן להורים, יזהה את הרצונות של כולם, יבחן כמובן גם את מידת הבולטות של האוזניים – ועל סמך שקלול כל הנתונים יספק את ההמלצה אם לעבור ניתוח להצמדת האוזניים או שמא לוותר על הליך זה. בנוסף משמש מפגש הייעוץ במרכז הרפואי ד”ר קליין להעברת מלוא האינפורמציה החיונית לגבי הניתוח, כולל סיבוכים אפשריים, גם אם הם נדירים (הצמדת יתר של האוזניים, התרופפות התפרים כך שהאוזניים חוזרות להיות רחוקות מהראש, הצטלקות לא מוצלחת ושטפי דם). גם חלק זה של המפגש חייב להתבצע ברגישות מרבית, כשמצד שני מנתח פלסטי בעל יושרה יוודא שלא רק ההורים אלא גם הילד מבין, בהתאם לגילו כמובן, במה כרוכה הצמדת האוזניים.

למה לצפות אחרי ניתוח הצמדת אוזניים?

הצמדת אוזניים – הליך כירורגי שנקרא לעתים גם ניתוח הקטנת אוזניים – מחייב תקופת החלמה של כשבוע, שבמהלכה האוזניים נשארות חבושות.

במשך כשבועיים נוספים יישן הילד עם סרט גומי סביב האוזניים כדי לשמור עליהן צמודות לקרקפת. לאחר מכן ניתן לחזור לשגרה רגילה, אבל חשוב לקחת בחשבון שתהליך ההחלמה של האוזניים נמשך – ועל כן יש לשמור עליהן. כשמדובר על ילדים ונערים, זהו דגש משמעותי במיוחד לנוכח הנטייה שלהם לשחק ולפעמים גם להשתולל. התוצאות באות לידי ביטוי מלא תוך מספר חודשים – ומייצרות שינוי משמעותי לטובה במראה האוזניים, בדימוי העצמי של הילדים ובביטחון העצמי שלהם.

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ