לייעוץ במרכז הרפואי ד”ר דב קליין ישנה חשיבות מכרעת לתיאום הציפיות בין שניכם.
הרמת חזה- לפני ואחרי וציפיות
לחזה יש חלק נכבד בדימוי העצמי של כמעט כל אישה.
אם גם אצלך החזה כבר אינו זקוף כמו פעם – בין אם עקב לידות והנקות, בין אם כתוצאה מהגודל והכובד שלו, בין אם כי העור באזור פחות אלסטי ובין אם מכל סיבה אחרת – כדאי לשקול הרמת חזה. ניתוח זה כבר סייע לאינספור נשים בכל רחבי העולם ליהנות שוב ממראה שובה לב של אזור החזה ומביטחון עצמי רב יותר, וגם את יכולה לשנות את החזות החיצונית ואת התחושה הפנימית. המידע שתמצאי בעמוד זה יעזור לך להחליט האם את מעוניינת בניתוח להרמת חזה, ובפרט תביני טוב יותר למה לצפות מההליך הכירורגי, מה קורה לפני שנכנסים לחדר הניתוח ואיך ייראו החיים שלך אחרי (בשתי מלים: טובים יותר).
הסוגים השונים של ניתוח להרמת חזה- ומה מתאים לך?
ראשית, כדאי לדעת שישנן מספר דרכים לבצע הרמת חזה.
אופציה אחת היא שילוב של הרמת החזה עם הקטנתו, אופציה שנייה היא הרמת חזה עם שתלים (כלומר הרמה והגדלה גם יחד), עוד אפשרות היא להרים את החזה באמצעות שתלים בלבד וישנו גם ניתוח שמרים את השדיים באמצעות הסרת עודפי עור והרמת הרקמות הנותרות (כשבחלק מהמקרים, כשהחזה נפול במידה מועטה, נדרש הליך כירורגי מצומצם, ואילו חזה שמוט במידה ניכרת מחייב הליך נרחב יותר). ריבוי האפשרויות מחייב אבחון מדויק על-ידי כירורג פלסטי עתיר ניסיון – כדי להגיע למראה המדויק שעליו את חולמת.
מה תצטרכי לעשות לפני הרמת חזה?
ההכנות לקראת ניתוח כזה או אחר להרמת החזה כוללות בדיקות דם.
מטרתן היא לאפשר לרופא המנתח לדעת ברמת הוודאות הגבוהה ביותר האפשרית כי לא טמון סיכון חריג בביצוע ההליך הכירורגי (באופן טבעי מידה מסוימת של סיכון הינה בלתי נמנעת), ובמידת הצורך גם צילום חזה, ממוגרפיה ובדיקת א.ק.ג. עוד פעולה הכרחית לקראת הרמת חזה היא הפסקת שימוש בתרופות מדללות דם (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל!) וכן הפסקת לקיחת ויטמינים או תוספי מזון שבין ההשפעות שלהם גם דילול הדם (כדי לא להעצים את הסיכון לפגיעה במהלך הניתוח). בדרך כלל פרק הזמן שבו מפסיקים לקחת את התרופות והתוספים הוא שבועיים-שלושה.
עישון פוגם במידה דרמטית ביכולת של הגוף להתאושש מהליך כירורגי, ולכן חובה להפסיק את ההרגל (שבאופן כללי מזיק לנו מאוד) לפחות 3 שבועות לפני הניתוח ולהתמיד בהימנעות מסיגריות במשך עוד 3 שבועות אחרי הרמת החזה.
האם ניתן להניק אחרי ניתוח הרמת חזה?
ברוב רובם של המקרים ניתוח להרמת חזה לא פוגם ביכולת ההנקה.
יחד עם זאת ישנם מצבים נדירים שבהם נגרם נמק באחת העטרות או הפטמות, וכשמתרחש סיבוך זה אין מנוס מניתוח שחזור – שלא מאפשר יותר להניק. אם את רוצה לדעת בוודאות של לא פחות מ-100% שתוכלי להניק, ההמלצה היא להמתין עם הרמת החזה עד לאחר השלמת הקמת המשפחה. בנוסף כדאי לקחת בחשבון את העובדה שהריונות ולידות, וכך גם הנקות, עשויות לשנות את מבנה החזה ולפגום בתוצאות הניתוח (ובפרט אם בהרמה שולבה הגדלה או הקטנה). בכל מקרה מנתח פלסטי מנוסה ובעל יושרה ידע להמליץ על הטיימינג האידיאלי עבורך בהתאם למצב החזה ולתוכניותייך העתידיות בנוגע להרחבת המשפחה.
מתי תוכלי לחזור לשגרה מלאה?
פרק הזמן הנדרש להחלמה אחרי הרמת חזה משתנה בהתאם לסוג הניתוח הספציפי, אבל ככלל מדובר על שבוע עד שבועיים של מנוחה.
בימים הראשונים ישנם כאבים באזור החזה, המקומות שיש בהם תפרים עלולים להיות אדומים ו/או נפוחים, תופעת לוואי אחרת היא דימום וייתכנו גם פצעונים קטנים מסביב לפטמות וכן יובש בעור. משככי כאבים (אופטלגין וכו’), קרם לחות ומשחות אנטיביוטיות יקלו במידה ניכרת על התופעות הנ”ל. ככל שהניתוח מורכב יותר, כך ייתכנו תופעות לוואי משמעותיות יותר, אם כי בכל מקרה הן נעלמות מעצמן במרבית המקרים תוך מספר ימים.
סיבוכים חמורים יותר הינם נדירים. ביניהם: דליפה של דם אל הכיס שבו מונח השתל, זיהום שאנטיביוטיקה לא מצליחה לטפל בו, קופסית (תופעה שבה נוצרת רקמה קשה ומכאיבה סביב שתל, לעתים עד כדי כך שאין ברירה אלא להוציאו), א-סימטריה בולטת וכאמור גם נמק בפטמה או בעטרה.
שגרה יומיומית רגילה ניתן כאמור לקיים תוך שבוע עד שבועיים. לאחר פרק זמן זה ניתן גם לחזור לפעילות מינית. מפעילות גופנית אינטנסיבית יש להימנע במשך כחודש.
מתי תוכלי ליהנות מהמראה החדש והמחמיא?
ניתן להתרשם מצורתו החדשה של החזה כבר לאחר תום תקופת ההחלמה הראשונית, כשהנפיחות יורדת.
התוצאות המלאות באות לידי ביטוי לאחר כ-3 חודשים – ואם בחרת נכון במנתח פלסטי מנוסה ומיומן, קרוב לוודאי שהזקיפות המחודשת של החזה והמראה המחמיא מאוד שלו יעניקו לך סיפוק רב.