שיפור האסתטיות של החזה באמצעות ניתוח – בין אם הגדלה, בין אם הרמה ובין אם הקטנה – הוא אופציה שהופכת למבוקשת יותר ויותר. סיבה אחת לכך היא אחוזי ההצלחה הגבוהים של הטיפולים הנ"ל, ובנוסף, בניגוד לעבר, כיום ההתערבות הכירורגית נתפשת כטבעית ורוב הנשים מתגאות גם בתוצאות וגם בעובדה שעברו ניתוח. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי ייתכנו סיבוכים מסוימים, ולמעשה כל מנתח פלסטי מחויב על-פי חוק לפרט באוזני כל מטופלת את כל הסכנות הקיימות, גם אם השכיחות שלהן נמוכה מאוד. בפרט כדאי לכל מי שמתכננת טיפול אסתטי בחזה להיות מודעת ל-4 הדגשים הבאים:
דימום
כל הליך כירורגי עלול לגרום לדימום ואפילו משמעותי, כולל במקרים שבהם המנתח הפלסטי הוא איש מקצוע מנוסה מאוד. אין דרך לדעת מראש כיצד יגיב הגוף לפעולות החיתוך שמתבצעות על-מנת להכניס שתלים אל בית החזה או על-מנת להסיר רקמות שד עודפות.
על-מנת להקטין את הסיכון לדימום יש להימנע מלקיחת תרופות נוגדות קרישה שיש להן אפקט מדלל דם – למשל אספירין או קומדין, וגם תרופות כמו אדוויל. הפסקת נטילת התרופות מתחילה לרוב כשבועיים לפני מועד הניתוח, כמובן על בסיס הנחיות מדויקות מרופא. מאותה סיבה נדרשת גם הפסקת שימוש בתוספים שמגדילים את הסיכון לדימום ובהם אומגה 3, גינקו בילובה ועוד.
צלקות
מרכיב נוסף בתגובת הגוף שאי אפשר לצפות מראש הוא ההצטלקות. כל חיתוך בעור מוביל לצלקת, ואמנם ניתוחי חזה מתוכננים כך שהצלקות יהיו מינימליות ולא בולטות לעין – אבל כירורג אחראי יבהיר למטופלת שהצלקת עלולה להיות לא אסתטית.
עישון מקשה מאוד על הגוף לשקם את עצמו אחרי הניתוח ובפרט מגדיל את הסיכון להצטלקות מכוערת. בהתאם מומלץ להימנע מעישון החל מ-3 שבועות לפני ההליך הכירורגי וגם 3 שבועות לאחריו. למעשה הגדלת/הרמת/הקטנת חזה היא הזדמנות מצוינת להיגמל מההרגל הבעייתי.
פער בין ציפיות לתוצאות
גם אם הניתוח מסתיים בהצלחה על-פי כל הקריטריונים הרלוונטיים, ומבחינת הכירורג השדיים נראים בדיוק כפי שהוא תכנן והבטיח, עדיין עלולה להיווצר אכזבה. הסיבה לכך היא פער בין הציפיות לבין התוצאה – פער שמקורו בציפיות לא ריאליות. מנתח פלסטי אחראי מוודא מעל לכל צל של ספק שהמטופלת מבינה מה מצפה לה וכיצד ייראה החזה בתום התהליך.
חשוב להדגיש שאם כעבור מספר שנים נוצר רצון לשנות את המראה, ניתן להחליף את השתלים בגדולים או קטנים יותר, לרוב בהליך כירורגי פשוט יחסית משום שכבר יש כיס בבית החזה.
קרע / דליפה
השתלים שבהם משתמשים כירורגים פלסטיים אחראיים הם איכותיים מאוד ולכן גם עמידים. יחד עם זאת תיתכן דליפה או אפילו קרע. במקרים כאלה אין ברירה אלא לבצע החלפת שתלי סיליקון. לאחר עשור שבו השתל נמצא בחזה, גדל הסיכוי לדליפה. בהתאם מומלץ לקחת בחשבון לקראת טיפול אסתטי החזה את האפשרות שאחרי עשר שנים (או יותר) תידרש החלפה של השתלים.