במציאות שבה נשים רבות יחסית מסתובבות עם שתלים בחזה, באופן טבעי גדל גם מספרם של הניתוחים להחלפת השתלים. בחלק מהמקרים הסיבה היא בריאותית, במקרים אחרים השתלים פשוט התיישנו ויש גם נשים שרוצות לשנות את המראה שלהן – בעזרת שתלים גדולים יותר מאלה הקיימים, או להפך, קטנים יותר. בהחלפת שתלים בחזה, כמו בכל ניתוח פלסטי, ישנם גם סיכונים מסוימים, שרופא בעל יושרה מפרט אותם כמובן באוזני המטופלות שלו.
בעמוד זה תוכלי למצוא מידע אודות הניתוח והסיבוכים האפשריים השונים, וכך לקבל החלטה מושכלת לגבי החלפת השתלים.
סיבוכים אפשריים
חשוב להדגיש שהסיכוי שאחד הסיבוכים הבאים יתרחש נמוך מאוד. יחד עם זאת אי אפשר להבטיח 0% סיכון, ולכן כן כדאי להכיר את המצבים שבהם יש תופעות לוואי משמעותיות יחסית.
באופן עקרוני, הסיבוכים האפשריים אחרי החלפת שתלים בחזה דומים לאלה שעלולים להיווצר אחרי הגדלת חזה, משום שמדובר בפעולה דומה – הנחת שתלים בתוך בית החזה.
סיבוך אחד הוא זיהום. הטיפול הראשוני הוא באמצעות אנטיביוטיקה, אבל אם הזיהום נמשך, ייתכן צורך להוציא את השתלים החדשים. חשוב לציין שגם אם לאחר הניתוח המקורי הכל היה תקין לחלוטין, עדיין עלול להיגרם זיהום בעקבות ניתוח ההחלפה.
סיבוכים אחרים הם דימום, אובדן תחושה באזור כולו או בפטמות או דווקא רגישות יתר. מצב נוסף שמחייב פנייה אל הרופא שביצע את ההחלפה הוא התכווצות קופסית: הקופסית היא מעטפת שנוצרת באופן טבעי סביב כל שתל. מעטפת זו מורכבת מרקמות חיבור. התכווצות של מעטפת זו עלולה להפוך את המרקם של השדיים לקשה וגם לגרום לכאבים. במקרים שבהם רקמה זו מעובה במידה ניכרת ייתכן צורך לעבור הליך כירורגי נוסף כדי לכרות חלקים ממנה.
צלקות בולטות
בחלק מהמקרים ניתן לבסס ניתוח החלפת שתלים בחזה על החתכים של הניתוח המקורי. יחד עם זאת במקרים מורכבים יותר, ובפרט כשבמקבי להחלפה מתבצעת גם הרמת חזה, נדרשים חתכים חדשים ולכן ייווצרו עוד צלקות. גם בהקשר זה חשוב שוב להדגיש שגם אם אחרי הניתוח המקורי ההצטלקות כמעט ולא הורגשה, עדיין ייתכן שאחרי הניתוח החדש, הצלקות כן יהיו בולטות.
דליפה / קרע בשתלים
כשבוחנים את הסיכונים בהחלפת שתלים בחזה עולה גם סוגיית ההיתכנות לדליפה של סיליקון מהשתל או אפילו קרע שלו. סיבוך זה עלול להופיע בכל מקרה שבו ישנם שתלים בחזה, אולם לאחר ניתוח החלפה הסיכון נמוך במיוחד – וזאת משום שהשתלים מהדורות המתקדמים בטיחותיים יותר בהיבט זה. לפעמים השתלים הקיימים הם אלה שדולפים או אפילו נקרעים, וזוהי אחת הסיבות העיקריות לצורך בהחלפת שתלים.
חוסר שביעות רצון מהתוצאה
כל ניתוח פלסטי הוא לא רק הליך כירורגי שיש לבצע במיומנות אלא גם חלק מתהליך שמהותו היא שינוי עמוק מאוד בחיים. בהתאם אחד הסיכונים בהחלפת שתלים בחזה הוא חוסר שביעות רצון של המטופלת מהתוצאה, גם אם מבחינה רפואית הניתוח עבר בשלום. אם הניתוח בוצע עקב סיבה רפואית, בלי לשנות את גודל השתלים, הסיכון מזערי ואפילו אפסי. אם לעומת זאת מטרת החלפת השתלים הייתה אסתטית – הגדלה או הקטנה של החזה – כן יש סיכון מסוים לחוסר שביעות רצון. ד"ר דב קליין, כמו כל מנתח פלסטי מיומן יודע ליצור מראש ציפיות ריאליות וברורות לגבי התוצאות, וזהו חלק בלתי נפרד ממפגש הייעוץ גם כשמדובר באישה שכבר עברה תהליך דומה.