אצל נשים רבות נמצאים בחזה שתלי סיליקון. בחלק מהמקרים השתלים הוכנסו לחזה כבר לפני שנים רבות, ואפילו רבות מאוד, ולכן באופן טבעי עולה השאלה האם יש צורך להחליף אותם. על-מנת לקבל תשובה מוסמכת בהתאם למצב הספציפי אצלך, הדרך הנכונה היא להגיע למפגש ייעוץ אצל כירורג מנוסה. עוד קודם לכן תוכלי למצוא כאן בעמוד תשובות כלליות ועקרוניות לשאלה שבכותרת.
1. כשעברו שנים רבות מאז הגדלת החזה
חשוב להדגיש שיש מבחר רחב מאוד של דגמים של שתלי סיליקון. לכל דגם קצב התבלות משלו, וכמו כן ייתכנו הבדלים בין אישה לאישה. באופן כללי ההערכה היא שהשתלים מחזיקים מעמד 10-15 שנים לפני שהסיכוי לבעיות כאלה ואחרות הופך למשמעותי – ובהתאם ההמלצה המקובלת היא לשקול החלפת שתלי סיליקון כשעובר עשור ממועד הגדלת החזה.
כאמור, לא בהכרח בכל מקרה שבו עברו 10 שנים תתבצע החלפה של השתלים, אבל כן כדאי להגיע לאבחון מקצועי של מנתח פלסטי מיומן.
2. כשנוצר רצון לשנות את גודל החזה והמראה החיצוני
מצב נוסף שבו מומלץ להחליף שתלי סיליקון הוא כתוצאה מרצון בשינוי המראה. אם את מעדיפה חזה קטן יותר מזה הקיים, או לחילופין גדול יותר, הפתרון המתבקש הוא כמובן החלפת השתלים שנמצאים כעת בתוך בית החזה.
בהקשר זה כדאי לציין שגם כשישנה שביעות רצון גבוהה מתוצאות ההגדלה המקורית, ייתכן שכעבור מספר שנים ייווצר רצון בשינוי. בחלק מהמקרים הגוף משתנה, ולכן החזה שהיה אידיאלי בעבר כבר פחות מרשים, ולפעמים ההעדפות האסתטיות לא זהות לאלו שהובילו לניתוח המקורי. בעידן שבו להגדלות חזה אחוזי הצלחה גבוהים מאוד, וגם ההחלמה בעקבות הניתוח הפכה לפשוטה יותר, אין סיבה להישאר עם השתלים שלא מספקים מקסימום תועלת.
3. כשישנה בעיה כלשהי בשתלים הקיימים
כירורג פלסטי מנוסה ימליץ להחליף שתלי סיליקון גם במצבים שבהם נוצרה בעיה כלשהי באחד השתלים או בשניהם. בעיות אפשריות הן דליפת סיליקון מהשתל, קרע בשתל, קופסית (רקמה צלקתית סביב השתל שעלולה להפוך לקשה ומכאיבה גם כמה שנים אחרי הגדלת החזה) ועוד.
בכל מקרה כזה ישנה כמובן בחירה בין הוצאת השתלים ו-ויתור על החזה הגדול יותר לבין החלפתם של השתלים.
מה בוחן כירורג פלסטי כדי להחליט אם מומלץ להחליף שתלי סיליקון?
מנתח פלסטי שמתבקש להמליץ על החלפת שתלי סיליקון או השארתם בוחן גם את מצב השתלים וגם את המראה של החזה, הן בפני עצמו והן מבחינת ההרמוניה עם הגוף. כמו כן נבחנת המוכנות הנפשית לעבור ניתוח נוסף. לכאורה מי שכבר עברה פעם אחת ניתוח בחזה תעבור בקלות רבה יותר את הניתוח השני, ובחלק גדול מהמקרים גם מבחינה כירורגית מדובר בהליך פשוט יותר (משום שכבר יש כיס בבית החזה) – אבל גם כך ישנם מקרים שבהם ציפיות לא ריאליות למשל יובילו להמלצה לא לעבור עוד ניתוח.
כירורג ותיק גם יזהה מצב שבו אין הצדקה אמיתית להחליף את השתלים. אם הסיבה לכך היא צורך נפשי, איש מקצוע בעל יושרה לא יבצע את ההחלפה אלא יפנה את המטופלת לכתובת המקצועית הנכונה. בהתאם, כשאת מגיעה לכירורג פלסטי אמין וההמלצה שלו היא כן להחליף את השתלים, את יכולה לדעת בוודאות שזו אכן האופציה האופטימלית עבורך.
אולי יעניין אותך גם