האף שלנו רגיש במיוחד וככזה, הוא דורש התייחסות מיוחדת. נהוג לחשוב שאם ניתוח אף לא מצליח, זו תהיה בדרך כלל אשמת הרופא המנתח.
אך למעשה במקרים רבים אין שום קשר למיומנות או להצלחה של ההליך הניתוחי עצמו, אלא לאי שמירת ההנחיות החשובות על ידי המטופל, בתקופה שלאחר הניתוח. אז ממה חשוב כל כך להיזהר אחרי ניתוח אף? כל התשובות במאמר הבא.
איך שלא נסתכל על זה ומאיזו זווית שלא נבחן את זה – המראה החיצוני שלנו חשוב לנו, לפחות לרובינו. הפנים שלנו אם כן, הן חלק מרכזי ומשמעותי בנראות הכללית שלנו. פנים אסתטיות ובעלות מראה בריא, מביאות לביטחון עצמי ולתחושה טובה.
החלק המרכזי ביותר בפנים שלו הוא האף שלנו, לכן לא פלא שניתוחי אף הם מבוקשים ופופולאריים כל כך. עד שכמעט כל אחד ואחת מאיתנו מכירים לפחות אדם אחד שעבר ניתוח אף. אך האם ידעתם שבכדי שהתוצאות יהיו מיטביות יש צורך לשמור על הנחיות מדוקדקות לאחר הניתוח? ושבמידה שלא שמרתם על אותן הנחיות, יש חשש אמיתי לפגיעה בתוצאות הניתוח? אל דאגה, בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.
סוף מעשה במחשבה תחילה
הזהירות מתחילה עוד לפני הניתוח, שהרי אם הבריאות שלנו לא מאפשרת לנו לגשת לניתוח, יהיה זה הליך מסוכן מתחילתו. לכן חשוב כל כך לבחור ברופא שהינו מנתח פלסטי בכיר כמו ד"ר דב קליין. זאת על מנת שישלח את המטופל לכל הבדיקות הנדרשות והמקיפות שלפני ניתוח אף, בכדי למנוע סיבוכים מיותרים בהמשך. ד"ר דב קליין הינו אחד מהמנתחים הפלסטיים המובילים בעולם. בנוסף הוא נחשב למומחה בעל שם עולמי בכירורגיה פלסטית. בנוסף, חשוב להקפיד גם על ההנחיות הבאות:
- להימנע מצריכת אלכוהול כשבוע לפני הניתוח.
- להפסיק נטילת תרופות המדללות את הדם ומשפיעות על קרישת הדם כשבוע לפני הניתוח.
- מומלץ להימנע מעישון כשבוע לפני הניתוח.
- להימנע ממריחה של תכשירים קוסמטיים שונים באזרו האף והפנים, במיוחד אלו המכילים חומצות למיניהן בימים שלפני הניתוח.
איך אראה בימים הראשונים שלאחר הניתוח?
ניתוח אף אינו ניתוח פשוט, לכן גם ההחלמה ממנו איננה פשוטה, אם כי בהחלט נסבלת. לאחר הניתוח כשמתעוררים מההרדמה, האף יהיה מגובס. את הגבס מורידים בדרך כלל לאחר כשבוע. ניתוחי אף מסוימים דורשים לעיתים השארה של שני טמפונים או אמצעי ספיגה אחר בתוך הנחיריים. במקרים אלו הרופא המטפל ידריך כל מטופל באופן אינדיבידואלי, מתי יוכל להוציא את הטמפונים.
מבחינת תופעות הלוואי, יש לעיתים שטפי דם המופיעים באזור האף, כמו גם נפיחות מסוימת בפנים ובעיקר מתחת לעיניים. ניתן להקל בימים ראשונים אלו על האזור בעזרת קומפרסים קרירים. תופעות אלו צפויות לעבור לאחר מספר ימים.
ממה להיזהר אחרי ניתוח אף? ההנחיות המלאות
ישנן מספר פעולות והנחיות חשובות שעליהן יש לשמור בקפדנות. זאת על מנת להעלות את סיכויי הצלחת הניתוח למקסימום, ועל מנת שלא לפגוע בתוצאות הניתוח. ההנחיות המרכזיות הן:
- מנוחה: חשוב לשמור על מנוחה בימים הראשונים ולהימנע מפעילות גופנית מאומצת. בעת שכיבה, ניתן להגביה את מנח הראש על ידי שתי כריות, על מנת להקל על דרכי הנשימה ולהוריד את הנפיחות.
- אכילה: בימים הראשונים חשוב מאוד לאכול אוכל רך בלבד, כמו גם להימנע ממאכלים ומשקאות חמים.
- מקלחת: ניתן להתקלח כבר כ-24 שעות לאחר הניתוח. בזמן המקלחת, חשוב מאוד לשמור על הגבס שבאף יבש ולהיזהר מלהרטיב אותו.
- פעילות גופנית: חשוב תמיד לשמור על פעילות גופנית תקינה. אך בחודש הראשון שלאחר הניתוח, הימנעו מפעילות. פעילות כמו למשל חדרי כושר או משחקי כדור, בהם הסכנה שתקבלו מכה באף גבוהה יותר.
- חזרה לשגרה: ברוב המקרים לאחר כשבוע ימים מורידים את הגבס, הנפיחות יורדת ותופעות הלוואי מופחתות באופן משמעותי. אך גם בתקופה שלאחר מכן חשוב מאוד לשמור על אזור האף ממכות מחפצים שונים, מהרכבת משקפיים ומכל מה שיכול לפגוע באזור.