אחד הניתוחים הקוסמטיים הפופולריים ביותר בעולם בימינו, הוא ניתוח להגדלת חזה. ניתוח זה מתבצע על ידי השתלה של שתלי סיליקון בשדיים. השתלים ממלאים את השדיים במקומות שבהם היה חסר להם נפח ומעניקים למטופלת חזה שופע, זקור ואסתטי. הניתוח נעשה בהתאמה אישית לכל מטופלת, וסוג השתל מותאם גם הוא. כמעט כמו כל ניתוח קוסמטי, ההשפעה שלו לא נשמרת לנצח. באיזשהו שלב יהיה עליכן להוציא את השתלים ולהחליפם בשתלים חדשים, או, לחילופין לבחור להוציאם לחלוטין ולעבור ניתוח הרמת חזה. אז כל כמה זמן בעצם כדאי להחליף שתלים בחזה? מהו אורך החיים של השתלים השונים? כל מה שרציתן לדעת, בהמשך המאמר.
מדוע בעצם שתלים בחזה לא נשמרים לתמיד ונדרש להחליפם?
האיכות והעמידות של השתלים השתפרה באופן משמעותי בעשור האחרון. בזכות השיפורים הטכנולוגיים הרבים והמשמעותיים במעטפת החיצונית של השתלים ובסוג הג'ל הפנימי, השתלים הפכו להרבה יותר יעילים ואורך חייהם עלה משמעותית. על אף ההתקדמות הטכנולוגית העצומה בעולם הרפואה האסתטית והפלסטית בשנים האחרונות – אורך החיים של שתלים בחזה עדיין נותר מוגבל. שתלים בחזה הם בכל זאת אביזר זר. חשוב מאוד לזכור שבסופו של דבר, מדובר במוצר תעשייתי. כלומר, גורם חיצוני ולא טבעי לגוף. הוא לא נועד להישאר בגופך למשך כל חייך. כל תקופת זמן מסוימת, תידרשי להחליפם בשתלים חדשים. לרוב הדבר נעשה למטרות של תחזוקה שוטפת, כדי לוודא שהכל תקין ועל מנת למנוע סיבוכים בעתיד.
הסיבות בגינן הפלסטיקאי שלך ימליץ החלפת שתלים בחזה הן מגוונות ומשתנות בהתאם למצבך. החלפת שתלים תתבצע במקרים בהם נמצא קרע בשתל, כאשר נוצרים קפלים על השתל, במקרים בהם עולה רצון למקם מחדש את השתל אשר נדד ממקומו המקורי, החלפה של השתל הישן בשתל מחומר מתקדם ועמיד יותר, במצבים של צניחת חזה וא-סימטריה, ועוד. ההחלטה הסופית מתי כדאי לעבור ניתוח להחלפת שתלים בחזה, תיקבע על ידי כירורג פלסטי מומחה בלבד.
במידה ואת רוצה להחליף את השתלים בחזה שלך או חושבת שכבר הגיע הזמן – מומלץ לקבוע תור בהקדם ולהתייעץ עם הכירורג הפלסטי שלך לגבי האפשרויות שעומדות בפנייך.
מה בנוגע לסוגי השתלים השונים?
כל אחת שעוברת ניתוח להגדלת חזה, יכולה לבחור בסוג השתלים המתאים ביותר עבורה. קיימים סוגים שונים ומגוונים של שתלי סיליקון ולכל אחד מהם קצב התבלות שונה. כמו כן, גופה של כל אישה מגיב באופן שונה, וגם זה משפיע על כל כמה זמן כדאי להחליף את השתלים בחזה.
אז כל כמה זמן כדאי להחליף שתלים בחזה?
שתלי הסיליקון הממוצעים לרוב מחזיקים באופן תקין בגוף המטופלת בין 10 ל-15 שנה לאחר שעברה ניתוח להגדלת חזה. ההמלצה המקובלת היא להחליף את שתלי הסיליקון שלך כאשר עובר עשור ממועד הניתוח. עם זאת, לעיתים עולה הצורך בהוצאת השתלים בשלב מוקדם יותר. לרוב, יהיה הדבר במקרים בהם השתלים גרמו לשינוי קיצוני במראה השדיים במהלך השנים, או פשוט התבלו ואיבדו מצורתם ונפחם המקורי, וכמו כן גם בשל הסיבות שציינו קודם. על מנת שתוכלי להיות רגועה ובטוחה, כדאי להתייעץ עם כירורג פלסטי מומחה בעל ניסיון רב בתחום. הוא יעזור לך להגיע להחלטה המתאימה ביותר עבורך ויבצע את הניתוח בהתאם לדרישות הגוף שלך.