כיצד להתכונן לניתוח אף – המדריך המלא

ההשתכללות המתמדת של הרפואה האסתטית הופכת את מתיחת הפנים לפשוטה יותר, מותאמת טוב יותר לכל מטופל ומטופלת ולאפקטיבית יותר – כך שכיום, בזכות הגישה המודרנית לניתוח מתיחת פנים, קל יותר לשמר מראה צעיר ומחמיא, ולא פחות חשוב, טבעי.

מה כוללת ההכנה לקראת ניתוח אף?

ההיערכות לקראת ניתוח אף כוללת 3 מרכיבים עיקריים: מפגש ייעוץ עם הכירורג הפלסטי, בדיקות רפואיות ושינויים מסוימים באורח החיים במשך השבועיים-שלושה שלפני הניתוח עצמו.

תכנון מדויק ותיאום ציפיות:

למפגש הייעוץ, שמטבעו הוא לא מחייב, יש 3 מטרות:

א. היכרות עם המנתח והתרשמות ישירה מהאישיות שלו, המקצועיות שלו, רמת הקשב כלפיכם והמחויבות שלו לתהליך. זוהי גם הזדמנות מצוינת לשאול כל שאלה שמעניינת אתכם ולוודא שאתם מפקידים את האף, ובעצם את הפנים כולן, בידיים מיומנות ואמינות.

ב. לבחון האם אכן נדרש ניתוח של האף ואם כן לתכנן את ההליך הכירורגי המתאים. כדאי לדעת שישנם לא מעט אנשים, גם גברים וגם נשים, שבטוחים שהאף שלהם “פגום” ושחובה לעצב אותו מחדש – גם אם המראה שלו סביר לחלוטין. כמו כן ישנם שינויים שפשוט אי אפשר לבצע, כך שכירורג פלסטי בעל יושרה עשוי להמליץ למטופלים מסוימים לוותר על הניתוח. במקרים שבהם הליך כירורגי עשוי להעניק לפנים מראה מחמיא יותר, המנתח והמטופל או המטופלת מחליטים ביחד אילו שינויים לבצע, וזאת על בסיס הסברים מפורטים לגבי הפעולות הנדרשות.

ג. תיאום ציפיות – כל ניתוח פלסטי הוא גם הגשמת חלום, ואם החלום לא יהיה ריאלי גם ההליך הכירורגי המוצלח ביותר לא יוביל לשביעות רצון. על-מנת למנוע עוגמת נפש מוקדש מפגש הייעוץ גם לצורך תיאום ציפיות, כך שהמטופלים ידעו – עד כמה שאפשר לדעת בוודאות – איך ייראה האף שלהם אחרי הניתוח, ובנוסף יבינו מה כולל התהליך כולל החלמה וסיבוכים אפשריים.

בדיקות רפואיות:

חלק משמעותי נוסף בהכנות לקראת ניתוח אף הוא בדיקות רפואיות. במהלך מפגש הייעוץ בודק המנתח הפלסטי את ההיסטוריה הרפואית של המועמדות והמועמדים לניתוח, מוודא שאין מצוקות בריאותיות שעלולות לגרום לסיכון משמעותי (אלרגיות, בעיות שקשורות לדימום, בעיות שקשורות למערכת הנשימה) ומפנה את המטופלים לבדיקות דם ובמידת הצורך בדיקות רלוונטיות אחרות.

אם הניתוח מתוכנן להתבצע תחת הרדמה כללית, יתקיים גם מפגש עם הרופא המרדים וגם במהלכו נבחן בקפידה המצב הבריאותי.

על מה חשוב להקפיד לפני ניתוח אף?

על-מנת למנוע דימומים משמעותיים במהלך הניתוח ולאחריו, יש להפסיק ליטול תרופות מסוימות במשך שבועיים או שלושה לפני מועד הניתוח. בין השאר מדובר על תרופות כמו אספירין או קומדין, וגם תוספי מזון כמו ג’ינסנג או גינקו בילובה הם מחוץ לתחום בשל אותה סיבה. בכל מקרה חשוב להתייעץ עם רופא.

דגש חשוב מאוד נוסף הוא להפסיק לעשן. כדאי כמובן לוותר לגמרי על הרגל מזיק זה, אבל לפני ניתוח אף חובה להימנע מעישון במשך 3 שבועות לפחות וכן אסור לעשן במשך 3-4 שבועות אחרי הניתוח – החומרים בסיגריות פוגמים ביכולת של הגוף להתאושש אחרי ההליך הכירורגי ועלולים גם לגרום להצטלקות לא אסתטית עקב הפגיעה בזרימת הדם והגעת החמצן לתאים באזור.

כיצד נקבע המחיר של ניתוח אף?

כשמתלבטים אם לעבור ניתוח אף מחיר התהליך הוא כמובן פקטור משמעותי בהחלטה. בהקשר זה כדאי לדעת שישנן דרכים שונות לעצב מחדש את האיבר שבמרכז הפנים באמצעות הליך כירורגי, ולבחירה הספציפית של שיטת הניתוח ושל הפעולות שיתבצעו במהלכו יש השפעה כמובן על העלות.

מרכיב נוסף במחיר ניתוח אף הוא המוניטין של הכירורג הפלסטי. באופן טבעי ככל שהרופא המנתח מנוסה יותר, מיומן יותר וכבר רשם הצלחות רבות בהפיכת האף של מטופליו לאסתטי במיוחד, כך השכר שהוא יבקש יהיה גבוה יותר. האם כדאי לשלם בהתאם? לכל מי שרוצה לעבור ניתוח אף מסגרת תקציב שונה והעדפות אחרות (מבחינת המוכנות להסתכן במידה מסוימת ולעבור את הניתוח אצל כירורג פחות מנוסה), אבל ככלל כדאי תמיד לזכור שניתוח פלסטי הוא גם הגשמת חלום ובכל מקרה הוא משפיע במידה ניכרת על איכות החיים, ואילו את תג המחיר תשכחו עם הזמן.

עוד מרכיב בהצעת המחיר שתקבלו הוא מחיר חדר הניתוח והאשפוז אם נדרש כזה (בחלק מהמקרים אפשר להשתחרר הביתה כבר מספר שעות אחרי הניתוח ובמקרים אחרים נשארים ללילה). חדרי ניתוח פרטיים במקומות יוקרתיים שמציעים תנאים מפנקים במיוחד יהיו מן הסתם יקרים יותר. אם הניתוח מתבצע תחת הרדמה כללית סעיף נוסף בעלות הוא שכרו של הרופא המרדים.

 

השיטות השונות של ניתוח האף :

ניתוח אף מאפשר לבצע שינויים משמעותיים במראה של האיבר ובעצם במראה של הפנים באופן כללי. אפשר להקטין את האף, להגדיל אותן, להצר את הנחיריים, להרחיב אותם, לעדן את הצורה, ליישר את הגבנון, לשנות את הזווית שבין האף לבין השפה העליונה ועוד. עיצוב העצם והרקמות הסחוסיות מתבצע דרך חתך פנימי או חיצוני, בהתאם לפעולות שנדרשות בדרך למראה המבוקש.

כשהניתוח כולל אך ורק חתכים פנימיים הוא נקרא ניתוח אף סגור. ניתוח אף פתוח הוא כזה שמבוצע דרך חתך חיצוני. הבחירה בין שתי האופציות היא כאמור בהתאמה ספציפית למטופל/ת. ניתוח פתוח מחייב מיומנות גבוהה יותר ובפרט על-מנת למנוע הצטלקות בולטת.

על מה חשוב להקפיד במהלך ההחלמה?

על-מנת שתהליך ההחלמה בעקבות ניתוח האף יהיה מיטבי, חשוב להקפיד על הכללים הבאים:

  • במשך כשבועיים חשוב לישון על הגב עם הראש בזווית כזו שהוא מעט מורם – כדי למנוע נפיחות מיותרת.
  • לא לקנח את האף במשך כשבועיים.
  • פעילות גופנית מאומצת אפשרית רק החל מכחודש לאחר הניתוח.
  • צחצוח השיניים חייב להתבצע בעדינות. כמו כן יש להימנע מלעיסה בעוצמה רבה.
  • במשך כ-3-4 שבועות אסור להניח משקפיים על האף.
  • חשיפת פנים לשמש אחרי ניתוח אף עלולה לגרום להצטלקות לא אסתטית ולשינויים בגוון הפנים – בהתאם מומלץ להגן עליהן במשך לפחות 3 חודשים.

תוצאות ניתוח אף באות לידי ביטוי תוך מספר חודשים – ואם מקפידים לעבור אותו אצל כירורג מיומן השינוי יהיה מרשים ומחמיא במיוחד.

אולי יעניין אותך גם: 

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ