חומצה היאלורונית

בין אם אתם מנוסים בטיפולים אסתטיים ובין אם כף רגלכם לא דרכה בקליניקה כלשהי מעולם, דבר אחד בטוח, כולכם שמעתם על חומצה היאלרונית. ובדיוק כמו שהחומצה ההיאלרונית משתלבת באופן טבעי יותר בגוף, כך היא גם השתלבה באופן טבעי בחיינו בכלל ובתחום הרפואה האסתטית בפרט.

כמו בתחומי חיים אחרים וכמו כל תחום הרפואה באופן כללי, גם תחום הרפואה האסתטית עבר תהליך אבולוציוני ארוך ומשכנע בשנים האחרונות. בתוך תחום הרפואה האסתטית, ישנו תחום אחד שאולי עבר את התהליך הכי מרשים ומתקדם – תחום ההזרקות והמילויים.

בעבר, היה נהוג יותר להשתמש בחומרי מילוי קבועים כמו סיליקון, ביו-אלקמיד ואחרים. חומרים אלו אמנם כוונו להישאר כמילוי קבוע, אך בד בבד הגדילו את הסיכון לסיבוכים ונזקים עתידיים באופן משמעותי. בנוסף, להוציא בחזרה חומר קבוע שהוזרק לפנים, הוא לא משימה פשוטה כלל. כיום, ניתן לראות מגמה ברורה לשימוש בחומרים טבעיים יותר. חומרים שאולי לא יישארו כמילוי קבוע, אך מורידים את רמת הסיכון באופן משמעותי. אחד מאותם חומרים טבעיים יותר הוא לא אחר מאשר חומצה היאלורונית.

מה זה חומצה היאלורונית?

חומצה היאלורונית, המוכרת גם בשם היאלרונן (Hyaluronic Acid) היא גליקוזאמינוגליקאן שאינו גופרתי ומצוי בשפע בגוף שלנו. מצוי במקומות כמו רקמות החיבור, רקמות עצביות ורקמות אפיתליות.

הייחודיות של אותו גליקוזאמינוגליקאן הינה שייצורו קורה בקרום התא עצמו. החומצה ההיאלרונית הטבעית שנמצאת בגופנו מסייעת רבות לתקשורת הבין תאית, להתחלקות התאים ולנדידתם התקינה. בגוף אדם השוקל בין 60 ל-80 ק"ג, נוכל למצוא כ-15 גרם של חומצה היאלורונית. פרט נוסף שמאפיין את ההיאלורונן, הוא ששליש מהכמות שלו נמצאת בחלופה תמידית בגוף, כלומר בפירוק ויצירה מחדש בכל עת.

למה חומצה היאלרונית מיועדת?

החומצה ההיאלרונית עברה גלגולים שונים ומילאה לאורך השנים תפקידים שונים בתחומים שונים.

ב-1934 במחקר שנערך באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק – ארה"ב, מצאו החוקרים קארל מייר וג'ון פאלמר, שתפקידה המרכזי והעיקרי של החומצה ההיאלרונית בגוף שלנו הינה לשמור על הנפח של העור ועל הלחות שלו. בנוסף לסיוע בתהליכים פיזיולוגיים אחרים שמתרחשים בגוף.

מספר שנים מאוחר יותר בשנות ה-40, החומצה ההיאלורונית החלה לקחת תפקיד דווקא במטבח. שם נמצאו לה מספר תפקידים ויתרונות בתחום האפייה וטכנולוגיית המזון. לאחר מכן גילו גם בתחום הרפואה את היתרונות של אותה חומצה ונעשה בה שימוש בטיפול בבעיות מפרקים, טיפול בפצעים ועוד. את דרכה בתחום הרפואה האסתטית, החלה החומצה ההיאלרונית לקראת סוף שנות ה-90 באירופה.

מה הוא השימוש הכי נפוץ בחומצה היאלרונית?

בתחום הרפואה האסתטית, החומצה ההיאלורונית תפסה מקום של כבוד ומשמשת בהצלחה כבר מספר שנים למילוי אזורים שונים בגוף. אזורים שעם השנים מאבדים מצורתם המקורית ומהנפח שלהם, או שצורתם שונה באופן מולד או טבעי.

בין הטיפולים הנפוצים ביותר שעושים שימוש בחוצה היאלורונית ניתן למצוא:

ועוד.

אחד הטיפולים שהכי מומלץ לשלב בשימוש עם חומצה היאלורונית הוא פיסול פנים. מדובר בשיטה חדשנית וייחודית למתיחת פנים ללא כל צורך בניתוח. במהלך פיסול הפנים נעשה שימוש בחומצה היאלורונית. מתבצע טיפול רב ממדי להצערת המראה הצעיר והחזרת הזוהר הטבעי לפנים. פיסול הפנים הינה שיטה שפותחה בלעדית על ידי ד"ר דב קליין.

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ