ניתוח הרמת חזה עם שתל

מטרת הניתוח הינה הסרת עודפי עור ומילוי החזה על ידי שתל סיליקון. פעולה זו כרוכה בצלקת סביב העטרה, צלקת מהעטרה לקפל התת שדי ולעיתים צלקת בקפל התת שדי (על פי החלטת ד”ר קליין).

מטרת ניתוח הרמת חזה

מטרת הניתוח הנה להרים את השד ולהעניק לו מראה מלא. ניתוח זה מחזיר עטרה ליושנה לכלל הנשים אשר השד שלהן התרוקן או נפל (כתוצאה מהריון, ירידה במשקל וכדומה). ככל שהחזה מורם יותר הוא קטן יותר. ככל שהחזה גדול יותר, כך הוא יותר נופל.

בניתוח הרמה תמיד יש מידה מסוימת של הקטנת חזה. ככל שתתבגרי, רקמת השד שלך תתבגר, תימתח ותיהפך דקה יותר גם ללא שתל. הוספת שתל לשד מוסיפה משקל היוצר מתיחה וגורם לרקמת השד להיות דקה יותר במשך הזמן.

הליך הניתוח

ניתוח זה משלב הרמת חזה בנוסף להגדלתו. היות והחזה בעל נטייה לנפילה, ייתכן והנטייה תמשיך להתקיים. במקרה זה, ייתכן ויתעורר צורך לחזור על הניתוח לפי רצונך, כי העור מתכווץ לאחר הניתוח ויישאר מכווץ עד כ-3 חודשים לאחר הניתוח.

יתכן ויידרש ניתוח תיקון לאחר מספר חודשים להסרת עודף קפלי עור, המצויים בדרך כלל בקפל התת-שדי. ניתוח הרמה עם שתל הוא ניתוח הכולל שתי פעולות- הרמה (הסרת מעטפת עור) והוספת שתל המקנה נפח נוסף. בשל מורכבות הניתוח קיימת אופציה לערוך את הניתוח בשני שלבים: בשלב הראשון יתבצע ניתוח הרמה בלבד, ולאחר החלמת אזור הניתוח, הכנסת שתלים.

סיבוכים בניתוח

קיימים מספר סיבוכים אפשריים בניתוח הרמת חזה עם שתל.

דימום: לאחר הניתוח יכול להופיע דימום כתוצאה מדליפת דם לתוך “הכיס” שבו נמצא השתל. יש לנקז את הדימום בחתך הניתוחי. הניקוז נעשה בהרדמה כללית/מקומית– יבוצע ניקוז הדם מהשד והשתל יוחזר למקומו.
זיהום: אזור הניתוח עלול להזדהם כמו כל איבר אחר. שכיחות הזיהומים 1-3%. הזיהום נוצר כתוצאה מדלקת חיידקית. על מנת להימנע מזיהום תקבלי בזמן הניתוח אנטיביוטיקה רחבת טווח. אם נוצר זיהום לאחר הניתוח אפשרויות הטיפול הן:

  • מתן אנטיביוטיקה.
  • במידה והאנטיביוטיקה לא עוזרת – הוצאת השתלים, המתנה של כשנה ואז לשקול שוב את האפשרויות הניתוחיות.
  • במידה ונוצר זיהום בניתוח הראשון, הסיכוי לזיהום נוסף גבוה יותר.

קופסית: מצב של התקשות השד סביב השתל כתוצאה מהיווצרות רקמת חיבור קשה סביב השתל. הקופסית מדורגת ל-4 דרגות קושי. בדרגות 3 ו-4 הקופסית עלולה לגרום לכאבים. אחוזי היווצרות הקופסית הם כ-3-9%. במידה ונוצרת קופסית, האפשרויות לטיפול הן:

  • ניתוח חוזר להסרת הקופסית. הסיכוי לחזרת הקופסית היא כ-50%.
  • הוצאת השתלים והמתנה כשנה ולאחר מכן לשקול ניתוח חוזר.
  • שינוי מיקום השתל מתחת לשריר/מעל השריר.
  • השארת המצב הנתון כפי שהוא דהיינו, ללא טיפול.

תיאום פגישת ייעוץ

בוקר

צהרים

ערב

לפגישת ייעוץ